Skip to main content

El sucre refinat  el trobem: a les llaminadures, als cereals de l’esmorzar , a les begudes refrescants, als pans….

Hi ha moltes persones que consumeixen  GRANS quantitats de sucre i no en són conscients. Alhora que en desconeixen els perills. De totes maneres, ja hi ha qui s’encarrega d’amagar  la llista interminable d’inconvenients del sucre refinat i el mal que fa a la nostra salut de manera silenciosa.

Penseu que el sucre refinat l’absorbim molt ràpid. I  el gust que té ens fa tornar bojos, ens sentim eufòrics perquè s’omple la sang de glucosa, ens fa perdre la gana i ens dóna energia. Però…, posteriorment hi ha una reacció d’hipoglucèmia que va acompanyada de depressió mental, cansament físic i fa que necessitis menjar més sucre per recuperar l’estat anterior. I és el cicle de no parar (és la dependència al sucres).

A la gent li costa MOLT deixar els aliments processats. Ja que per un costat, els aliments contenen sucre  que provoca addicció i que s’amaga darrera d’altres noms com dextrosa, dextrina, diastasa, diglicérids…). I per altra banda també contenen conservants potenciadors del sabor com la E621, glutamato monosódico… Tota aquesta barreja fa que no puguis deixar de menjar aquest aliments. Tens l’addicció de menjar-ne un darrera d’un altra ja siguin patates fregides galetes… Estan fets amb la intenció que no puguis parar de consumir el producte.

PER TANT…..

  • Substituíssim el sucre refinat pel sucre natural
  • Fes tu els teus dolços
  • Afegeix als dolços casolans: crema de dàtils o fruita o estèvia en fulla … enlloc de sucre.Així endolces de manera natural i a més estàs aportant nutrients essencials per el teu organisme.